Curs teoricopràctic d'arqueologia Ibèrica 2021

Cartell 2021

En el marc del projecte quadriennal, que subvenciona l'OSIC : "La fortalesa dels Vilars i l' oppidum de Gebut: Gènesi, identitat i heterogeneïtat en l’ ethnos ilerget", i amb el suport de la Universitat de Lleida i dels Ajuntaments d'Arbeca i Soses, s'organitza un nou curs teoricopràctic d'arqueologia, del 5 al 23 de juliol, l'objectiu del qual és introduir els participants en el conjunt de tasques que comporta la recerca arqueològica sobre el terreny als jaciments de la Fortalesa dels Vilars d'Arbeca (Arbeca, Les Garrigues) i de Gebut (Soses, Segrià)

..Notícies des de la Fortalesa.

Adéu a 2020, un any malaurat

Per moltes i variades raons, 2020 ha estat un any difícil de pair per l’ampla comunitat que d’una o altra forma estima Vilars. Fets dolorosos de conseqüències personals irreversibles, la pandèmia retallant i robant-nos bocins de les nostres vides i greus estralls sobre el patrimoni, ens han condemnat a viure’l amb pena i han deixat la Fortalesa malferida, refent-se lentament, més temps tancada que oberta, i aïllada del públic per al qual va emergir de sota terra.

ÈXIT DEL CAP DE SETMANA IBÈRIC 2020

Vora de 400 persones van concòrrer aquest any en la 20a edició del Cap de Setmana Ibèric (3 i 4 d'octubre). Un èxit rotund a la vista de la situació de pandèmia actual, i des d'aquí el nostre agraïment a totes les persones que aquest cap de Setmana han visitat la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca i participat en les activitats programades. Associació Amics de Vilars, Ajuntament d’Arbeca i Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida (GIP) i els col·laboradors “Celler Vinya Els Vilars”, “Cooperativa Tres Cadires” i restaurant “La Placeta”, hem vista llargament recompensada la feina.

Balanç de les actuacions a la Fortalesa, tardor 2020

Entre el 4 d’octubre i el 17 de desembre s’han desenvolupat a la Fortalesa dels Vilars els treballs d‘excavació i consolidació previstos per a la tardor de 2020. La campanya ha estat possible gràcies a la subvenció de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la col·laboració de l’Ajuntament d’Arbeca i la Universitat de Lleida. Ja sobre el terreny la feina ha estat, a càrrec dels paletes i manobres aportats per l'Ajuntament d'Arbeca i dos arqueòlegs, Jordi Martínez i Joan Bernal del GIP. El seguiment de l'obra ha estat a càrrec de  Natàlia Alonso, Emili Junyent, l’arquitecta Carme Casals i del tècnic Jaume Cortasa, (Ajuntament d'Arbeca).

Relació de notícies publicades

Visitar el jaciment

Adreça
Camí dels Vilars
Arbeca (Lleida) Veure Mapa

Horaris:

Entre setmana obert solament

per visites concertades;

973 160 008 (Ajuntament d'Arbeca)

Caps de setmana obert de 10 a 14h.

Visites guiades concertadesa les 12h. 

Tarifes d'entrada

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia