Curs teoricopràctic Vilars 2017

Ja tenim obert el període d'inscripcions al Curs teoricopràctic d'arqueologia que tindrà lloc entre el 26 de juny i el 14 de juliol de 2017 a la Fortalesa dels Vilars d'Arbeca. Teniu temps per enviar-nos la butlleta d'inscripció fins al dia 21 de maig (podeu descarregar-la aquí) al correu elsvilars@historia.udl.cat, i amb posterioritat a aquesta data es notificaran les acceptacions i es procedirà als tràmits de matrícula del curs. Teniu més informació obrint aquesta notícia.

Enguany el curs és totalment gratuït...No us ho penseu més i veniu a gaudir tres setmanes d'arqueologia i recerca a la Fortalesa!!

..Notícies des de la Fortalesa.

Primers resultats de la 33a campanya d’excavacions arqueològiques

La 33a campanya d’excavacions arqueològiques en la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca s’ha desenvolupat en el marc dels curs de la Universitat d’Estiu de la UdL entre els dies 26 de juny i 14 de juliol. Els treballs arqueològics s’han efectuat en l’interior del recinte i a extra-murs, davant de la façana est. En el primer cas, s’han excavat en el barri oest, cases de les fases Vilars 0 i Vilars I, segles VIII i VII ane, i la placeta dels forns del mateix període; en el segon, per primer cop, s’ha intervingut en l’espai comprés entre la muralla torrejada i el fossat, davant de la porta est.

33a campanya d'excavacions a la Fortalesa dels Vilars d'Arbeca

El proper dilluns 26 de juny s’inicien el treballs arqueològics corresponents a la 33a campanya d’excavacions a la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca, que finalitzarà el 14 de juliol. Posteriorment, ja a la tardor es portarà a terme una segona intervenció, més orientada a la consolidació i restauració de les restes excavades. Els treballs d’enguany tancaran el pla quadriennal 2014-2017 subvencionat pel la Generalitat de Catalunya; compten també amb el suport de l’Ajuntament d’Arbeca i es desenvolupen dins del projecte homologat del Ministerio de Economía, Ciència y Competitividad.

La Nave de Tharsis visita la Fortalesa

El divendres 30 va ser a la Fortalesa l’equip de “La Nave de Tharsis”, productora de documentals, programes i serveis, gravant un documental per “Arqueomania” de TV2. Manuel Pimentel, Manolo Alonso Navarro i Carmen Martínez Morenilla con un dron i dues càmeres van estar tot el matí enregistrant imatges i gravant una entrevista. 

Relació de notícies publicades

Visitar el jaciment

Adreça
Camí dels Vilars
Arbeca (Lleida) Veure Mapa

Horaris:

Entre setmana obert solament

per visites concertades;

973 160 008 (Ajuntament d'Arbeca)

Caps de setmana obert de 10 a 14h.

Visites guiades concertadesa les 12h. 

Tarifes d'entrada

Agenda

Pròxims events:

14 oct Cap de setmana Ibèric 2017

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia