aHome / Activitats / Agenda / Gegants Immortals

Gegants Immortals

El proper diumenge 25 de novembre els membres i companys del Grup d'Investigació Prehistòrica, Joan López i Andreu Moya, participaran en una xerrada-col·loqui al Santuari del Miracle (Riner) al voltant de les esteles i estatues-menhir durant la prehistòria. Us convidem a totes i tots a atansar-vos-hi i conèixer més d'aprop les descobertes al respecte.

En el marc del projecte que desenvolupa el Museu de Solsona Dicocesà i Comarcal: "Recuperació, restauració i estudi de diversos menhirs i estàtues-menhirs a Riner (Solsonès), Pinell (Solsonès), Pinós (Solsonès) i Cardona (Bages)", el proper diumenge dia 25 de novembre tindrà lloc al Santuari del Miracle (Riner) una xerrada-col·loqui sobre el tema: "Esteles i estàtues-menhir a la prehistòria: quan, com i per què", en la qual intervindran els membres del GIP: Joan B. López i Andreu Moya. En el decurs de l'acte es presentaran les 6 esteles i estàtues-menhir recuperades fins ara dels contextos d'abandonament en els quals es trobaven.
Cal felicitar la iniciativa de recuperar aquestes peces singulars, les quals contribuiran a enriquir el coneixement existent sobre la estatuaria megalítica catalana, el patrimoni arqueològic del Solsonès i aprofondir en l'estudi sobre el Grup escultòric de Serò, indentificat arran les excavacions efectuades l'any 2007 pel GIP en el jaciment homònim: un dolmen pirinenc construÏt amb estàtues-menhir reaprofitades, que formaven part d'un monument megalític anterior al 2800 cal. ANE.

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia