aHome / Activitats / ..Notícies des de la Fortalesa.

..Notícies des de la Fortalesa.

Excavacions arqueològiques Vilars 2013

Vista des del sud-oest de la zona intervinguda en la present campanya 2013

Al llarg de 2013 es desenvoluparan les següents intervencions arqueològiques:

Maig-setembre:

  • Des del 14 de maig. Campanya subvencionada per la Generalitat de Catalunya (Servei d’Arqueologia i Paleontologia, Direcció General del Patrimoni Cultural)
  • 1-5 de juliol. Curs Teoricopràctic d’Arqueologia, Universitat d’Estiu de la UdL
  • 8 a 19 de juliol. XXIX Campanya d’Excavacions Arqueològiques 

Setembre-novembre:

  • Campanya corresponent al desenvolupament del Conveni entre la Direcció General del Patrimoni Cultural, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Arbeca.

Nit del Foc 2015

Els companys de l'Associació Amics de Vilars i el Grup d'Investigació Prehistòrica us citem el proper dissabte 1 d'agost a la Fortalesa per viure una nova edició de la Nit del Foc, Memorial Carme Giné. Amb nombroses activitats, concerts i un gran espectacle piromusical, acompanyats d'un excel·lent servei de bar. Entreu aquí si voleu conèixer tot el que hi podreu trobar a partir de les 20:30.

Curs teoricopràctic Vilars 2017

Ja tenim obert el període d'inscripcions al Curs teoricopràctic d'arqueologia que tindrà lloc entre el 26 de juny i el 14 de juliol de 2017 a la Fortalesa dels Vilars d'Arbeca. Teniu temps per enviar-nos la butlleta d'inscripció fins al dia 21 de maig (podeu descarregar-la aquí) al correu elsvilars@historia.udl.cat, i amb posterioritat a aquesta data es notificaran les acceptacions i es procedirà als tràmits de matrícula del curs. Teniu més informació obrint aquesta notícia.

Enguany el curs és totalment gratuït...No us ho penseu més i veniu a gaudir tres setmanes d'arqueologia i recerca a la Fortalesa!!

L'exposició cavalls i poder ara a Valls

23 de  maig de 2013. Juntament amb el Museu de Valls, el Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida i la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, organitzen l'exposició al voltant del món del cavall en època ibèrica. Del 17 de maig al 2 de juny de 2013 romandrà visitable a la Sala Sant Roc del Museu. Per meu informació cliqueu aquí: Cavalls al Museu de Valls

Inici Campanya d’excavacions. (2013)

Aquest dilluns 13 de maig, s'inicia una nova campanya d’excavacions arqueològiques a la Fortalesa que finalitzaran el setembre. Aquest cop els objectius son el buidament dels nivells arqueològics en el Pou-cisterna, i l'estudi i treball en les  petites estances que l'envolten. A tot això, i durant aquest períodes, s'hi inclouen el curs Teorico-Pràctic i la XXIXª campanya d'excavacions. L'equip d'excavació iniciarà un Diari On-line de l'excavació.

Vilars.cat també fou present a les JIA 2013

La present pàgina web Vilars.cat fou present a les Jornades de Joves Investigadors en Arqueologia del 2013, que enguany es celebraren a Barcelona del 7 al 11 de maig, sota el títol "Canvis en temps de crisi. Experiències passades i noves prespectives des de l'Arqueología". En concret la comunicació referent fou presentada per Joan Bernal i Jordi Martínez, webmasters de la mateixa pàgina, amb el títol: "Difusió Patrimonial 2.0: la web Vilars.cat", el proper 8 de maig a les 11:30, dins de la sessió 1: "Arqueología Virtual com a producte del patrimoni arqueoloògic: nous enfocaments en un context de canvi".

Nuevos datos sobre la presencia del caballo en las comunidades protohistóricas del Valle del Segre

El proper 15 de maig, la investigadora del GIP, Ariadna Nieto presenta la comunicació:"Nuevos datos sobre la presencia del caballo en las comunidades protohistóricas del Valle del Segre", al I International Congress the horse and the bull in prehistory and in history a Golega y Chamusca (Portugal).

La web Vilars.cat sera present a les JIA2013

La present pàgina web Vilars.cat serà present a les Jornades de Joves Investigadors en Arqueologia del 2013, que enguany es celebren a Barcelona del 7 al 11 de maig, sota el títol "Canvis en temps de crisi. Experiències passades i noves prespectives des de l'Arqueología". En concret la comunicació referent sera presentada per Joan Bernal i Jordi Martínez, webmasters de la mateixa pàgina, amb el títol: "Difusió Patrimonial 2.0: la web Vilars.cat", el proper 8 de maig a les 11:30, dins de la sessió 1: "Arqueología Virtual com a producte del patrimoni arqueoloògic: nous enfocaments en un context de canvi".

L'Exposició "Cavalls i Poder en el Món Ibèric", ara a Tàrrega

26 de febrer de 2013. Juntament amb el Museu Comarcal de l'Urgell-Tàrrega, el Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida i la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, organitzen l'exposició al voltant del món del cavall en època ibèrica. Del 1 al 31 de març de 2013 romandrà visitable a la Sala d'Exposicions Temporals del Museu. Per consultar els horaris només heu de clicar el cartell de l'esquerra, o entrar en el present article.

VII Reunió Internacional d'Arqueologia de Calafell

logoCalafell

Les estructures socials protohistòriques a la Gàl·lia i Ibèria

Homenatge a Aurora Martín i Enriqueta Pons

Calafell, del 7 al 9 de març de 2013

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia