aHome / Activitats / ..Notícies des de la Fortalesa.

..Notícies des de la Fortalesa.

Vilars rep 5.806 visitants durant 2012

Public-visitant-el-jaciment_imagelarge

6 de gener de 2013, Balanç anual: entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2012 han visitat Vilars 5.806 persones,

d’acord amb els números que registra l’Ajuntament d’Arbeca. Continua doncs, l’increment de visitants experimentat aquests darrers anys.

Visita del SPAL de la Diputació de Barcelona a la Fortalesa

24 de desembre. El passat dijous 20 de desembre, alguns membres del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona (SPAL) va visitar la Fortalesa acompanyats dels arqueòlegs Emili Junyent i Jordi Martínez, i de l'arquitecta Carme Casals.

Cavalls i poder en el món ibèric (Alcanar)

26 de desembre 2012. Col·laboració amb el Museu de les Terres de l’Ebre. L’exposició,organitzada pel Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida i la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, arriba al Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers. Casa O’Connor, Alcanar (Montsià), on romandrà del 21 de desembre de 2012 al 24 de febrer de 2013.

Setena setmana de la prehistòria

Triptic Setena setmana de la prehistòria

18 de desembre 2012. S’ha celebrat la 7ª Setmana de la Prehistòria de la Universitat de Lleida, dedicada enguany a l’origen de les desigualdats socials amb la participació de Juan Antonio Cámara (Universidad de Granada), Vicente Lull (Universitat Autònoma de Barcelona), Antoni Ferrer (Museu de Maó) i Joan Sanmartí (Universitat de Barcelona).

Presentació del llibre Guia xafardera de Catalunya

30 de novembre de 2012. El passat divendres va tenir lloc a MOB-Makers of Barcelona, espai de coworking, la presentació del llibre Guia xafardera de Catalunya. 78 històries per ments inquietes a càrrec de l’escriptor Matthew Tree i de l’autora Anna-Priscila Magriñà. La Fortalesa dels Vilars és una de les històries triades.

Donació de la biblioteca personal de Joan Maluquer de Motes a la Universitat de Lleida

22 de novembre 2012. El Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida s’enorgulleix de la recepció del llegat pel seu valor material i simbòlic en tant que evidencia la vinculació de Joan Maluquer de Motes amb les terres de Lleida i la nostra universitat i fa evidents els lligams i el reconeixement amb el mestre. La Revista d’Arqueologia de Ponent li dedicarà un dossier d’homenatge en el número corresponent a l’any 2013, que valorarà la seva obra científica vint-i-cinc anys després de la seva mort.

La Fortalesa dels Vilars a la Setmana de la Ciència 2012

Poster setmana de la ciencia

21 de novembre 2012. Conferència d’Emili Junyent a l’Institut d’Alella (Maresme) amb el títol “La Fortalesa dels Vilars d’Arbeca i la guerra ibèrica”.

IV Festa del Cavall i Taller d'Arqueologia

Entrada Cavalls

28 d’octubre de 2012

42 genets i 150 persones han desafiat el fred i gaudit d’un dia esplèndid.

Sapiens 10 anys

L’equip de la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca felicita Sapiens en el seu Xè aniversari

Èxit del XIIe Cap de Setmana Ibèric a la Fortalesa del Vilars d'Arbeca, 6 i 7 d'Octubre

D’acord amb la programació prevista, aquest el dissabte dia 6  i el diumenge 7 d’octubre amb un temps esplèndid i gran assistència de públic,  s’han desenvolupat les jornades de portes obertes i les activitats programades a la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca organitzades pel Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida i l’Associació Amics de Vilars amb el suport de l’Ajuntament d’Arbeca.

Com ja és tradició en la Ruta dels Ibers, el Cap de Setmana Ibèric d’enguany tenia un tema preferent, aquest any Rituals de Vida. Rituals de Mort

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia