aHome / Activitats / ..Notícies des de la Fortalesa.

..Notícies des de la Fortalesa.

Exposició Dones de la plana, Dones de la Muntanya

Exposició Dones de la plana, Dones de la Muntanya

De l'1 al 31 d'octubre a la biblioteca de Sant Agustí, Exposició Dones de la plana, Dones de la Muntanya.

Divendres, 16 d'octubre a les 19,30h. Confèrencia "Les dones de les valls del Segre durant la prehistòria: Percepcions des de l'Arqueologia".

A càrrec del Dr. Joan B. López, professor de Prehistòria de la Universitat de Lleida.

Resum del Cap de Setmana Ibèric 2015

Gran afluència de públic i el bon rollo acompanyen el 15è Cap de Setmana Ibèric "Cuinar, menjar i beure", dedicat al món de l'alimentació de fà més de 2300 anys.

Campanya d’Excavacions Tardor 2015 Segueix-la a través del Diari d’Excavació

Campanya d’Excavacions Tardor 2015

Segueix-la a través del Diari d’Excavació

Cap de setmana ibèric 2015

Un any més, la Ruta dels Ibers, amb la col·laboració del Museu d'Arqueologia de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya organitzen el quinzè Cap de Setmana Ibèric, enguany dedicat al món de l'alimentació fa 2000 anys. Sota el lema, "Cuinar, menjar i beure", els diversos jaciments adscrits a la Ruta organitzaran activitats variades, totes amb el rerefons gastronòmic al darrere. Aquí podreu trobar tota la informació que necessiteu, el programa d'activitats adjunt i el de la Fortalesa més detallat... i un joc "Memory" per a fer-vos distreure tot fent parelles amb elements relacionats amb la cuina ibera.

La Nit del foc 2015 torna a ser un èxit un any més

La Nit del Foc 2015, que anualment organitza l’Associació d’Amics de Vilars (i ja van deu edicions), va ser un èxit absolut de participació, espectacle i festa que es va allargar fins els vols de la una de la nit. Més d’un miler de persones segons l’Associació es van personar a la Fortalesa per a gaudir d’una vetllada especial  de foc i gresca que, any rere any, es supera.

La Fortalesa dels Vilars, protagonista aquest estiu a la premsa

Aquest mes de juliol, i coincidint amb la Campanya d'estiu i el curs teòric pràctic d'arqueologia, la Fortalesa dels Vilars ha tingut força ressò mediàtic, en especial pel que fa a la premsa escrita. Des de diaris locals com Segre o La Mañana, passant per diaris a nivell nacional com el Punt Avui, sembla que la Fortalesa guanya en presència en aquestes dates on sovint cerquem llocs per a visitar o patrimoni local per a gaudir. 

Al nostre apartat de premsa (http://www.vilars.cat/Premsa) podeu veure tots els retalls de premsa escrita on sortim, i seguir-nos en la mateixa des de l'any 2009, i més exhaustivament des de 2012, ja que per a nosaltres la presència de la Fortalesa en els mitjans ens és de gran importancia. Si seguiu aquesta notícia, més a baix,  us oferim un resum de la premsa de l'any per a que en gaudiu.

Moltes gràcies a tots i totes per seguir-nos.

S’inicia el Curs Teoricopràctic d’Arqueologia a la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca.

En el marc de la XXIII edició de la Universitat d’Estiu de la UdL, entre els dies 29 de juny i 10 de juliol, es desenvoluparà el curs, que aquest any estrena nou format al fusionar-se amb la campanya d’excavacions i incrementar-se el treball de camp i passar de les 45 hores dels cursos anteriors a les 80 hores lectives.

La Fortalesa a les Primeres Jornades d'Arqueologia i Paleontologia de Ponent

Els propers 17 i 18 d’abril la Fortalesa dels Vilars serà una de les protagonistes a les Primeres Jornades d’Arqueologia i Paleontologia de Ponent, organitzades per el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. Les Jornades es celebraran entre Balaguer (17 d’abril) i Lleida (18 d’abril).

Tríptic i butlleta d'inscripció i més informació clicant a l'article!!

Workshop sobre fossats protohistòrics al MAC

El passat dimarts 9 de juny es celebrà en el Museu Arqueològic de Catalunya (MAC) una reunió de treball sobre fossats protohistòrics. En una línia semblant al seminari organitzat a la Universitat Autònoma (UAB) el mes de  desembre de 2014, encara que en aquella ocasió l’horitzó s’ampliava als fossats neolítics i calcolítics, el workshop  ha ofert la possibilitat de posar en comú i contrastar les novetats produïdes darrerament a Ullastret, Tornabous, Prats de Rei, Valls i Arbeca, així com debatre lectures poliorcètiques i qüestions metodològiques en relació amb la detecció i excavació de fossats. 

Curs Teoricopràctic d'arqueologia Els Vilars 2015

Un any més, del 29 de juny al 10 de juliol del present any, es realitza a la Fortalesa dels Vilars, el Curs Teorico-pràctic d'arqueologia, en el marc de la Universitat d'Estiu de la UdL. Entreu aquí i descarregueu-vos el díptic informatiu i la butlleta d'inscripció. Teniu fins al 12 de juny per a reenviar-la:

elsvilars@historia.udl.cat

Us hi esperem a tots i totes!!!

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia