aHome / Activitats / ..Notícies des de la Fortalesa.

..Notícies des de la Fortalesa.

Nou article de la Fortalesa a Cypsela núm. 19

Vilars, Pou-Cisterna, vista zenital.

Vilars, Pou-Cisterna, vista zenital.

Ja teniu disponible per a descarregar-vos el darrer article publicat sobre Els Vilars, a la prestigiosa revista Cypsela número 19. L'article, signat per Emili Junyent, Carles Balasch i Rosa Maria Poch porta per titol: Water and defense systems in Els Vilars Fortress (Arbeca, Catalonia, Spain): a multiproxy approach, i analitza el funcionament i gestió de l'aigua a la Fortalesa des d'un punt de vista interdisciplinar, gràcies als companys del Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl de l'ETSEA. L'article està integrament escrit en anglés. També podeu consultar d'altres articles sobre la Fortalesa aquí.

9ª Setmana de la prehistoria, UDL

Un any més, el Grup d'Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida, amb la col·laboració del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i el Museu de Lleida, organitzen la setmana de la Prehistòria. Enguany la novena edició amb la temàtica: Les joies a la Prehistòria. Al llarg d'aquesta es presentarà un panorama del conjunt d'aquesta problemàtica des del paleolític fins a l'època ibèrica a partir de la informació que proporciona l'abundant registre provinent del món funeràri, d'alguns llocs amagats i de troballes en hàbitat. Completarà el programa un taller d'elaboració d'ornaments sobre matèries orgàniques i minerals, fonamentat en la recerca duta a terme a Catalunya des de l'arqueologia experimental.

A vivir que son dos días, Cadena SER

La Fortalesa dels Vilars d’Arbeca en A vivir que son dos días, el popular programa de la Cadena SER, el proper diumenge 4 de gener

Seminari fossats prehistòrics UAB

El fossat de la Fortalesa dels Vilars, present al Seminari sobre les característiques, ús i funció dels fossats prehistòrics i protohistòrics organitzat a la Universitat Autònoma de Barcelona, divendres 19 de desembre 2014.

Es reprenen les excavacions a la Fortalesa dels Vilars

El proper dimecres 12 de novembre es reprenen les excavacions arqueològiques a la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca. Durant quatre setmanes s’actuarà sobre el barri est de la Fortalesa per tal de cloure el procés de recerca sobre aquest espai del jaciment que està donant informació cabdal per a entendre els primers anys d’ocupació.

La Fortalesa dels Vilars al Master en Arqueologia Prehistórica de la Universidad Complutense de Madrid

El dia 30 d’octubre, Emili Junyent va pronunciar la conferència inaugural del màster en Arqueologia Prehistòrica, en la Facultad de Geografía e Historia de la Universidad Complutense de Madrid. 

Molt bona avaluació del projecte de recerca,a l’espera de les subvencions 2014-2017 del Departament de Cultura

La Fortalesa dels Vilars, Arbeca, les Garrigues. Poder, territori i cabdillatges: el llarg camí vers l'estat arcaic a la Plana Occidental Catalana. Recerca, recuperació patrimonial i socialització. Projecte quadriennal 2014-2017.

Vista general de la Fortalesa i el fossat

Projecte quadriennal 2014-2017

Resum del Cap de Setmana Ibèric 2014

Públic i un temps esplèndid acompanyen el 14è Cap de Setmana Ibèric

Curs Teoricopràctic d'arqueologia Els Vilars 2014

Un any més, del 30 de juny al 4 de juliol del present any, es realitza a la Fortalesa dels Vilars, el Curs Teorico-pràctic d'arqueologia, en el marc de la Universitat d'Estiu de la UdL. Entreu aquí i descarregueu-vos el díptic informatiu i la butlleta d'inscripció. Teniu fins al 12 de juny per a reenviar-la a elsvilars@historia.udl.cat

Us hi esperem a tots i totes!!!

Novena nit del foc a la Fortalesa

El passat dissabte 2 d’agost de 2014 es va celebrar a la Fortalesa la novena Nit del Foc (Memorial Carme Giné) amb una vetllada marcada pel mal temps però amb un excel·lent ambient amb gent vinguda d’arreu. La bona música i el castell de focs van fer la resta.

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia