aHome / Activitats / ..Notícies des de la Fortalesa.

..Notícies des de la Fortalesa.

7664 persones visiten Vilars durant 2013.1736 més que l'any passat

Entre l’1 de gener i el 31 de desembre, han visitat Vilars 7.664 persones, d’acord amb els números que registra l’Ajuntament d’Arbeca. Continua doncs, l’increment de visitants, que aquest any ha estat de 1.736 persones. El jaciment està obert tots els dissabtes, diumenges i festius de 10:00 a 14:00. A les 12:00, cada dia d'aquests hi ha un/a guia per fer visites guiades. Els altres dies de la setmana totes les visites han de ser concertades i s'han de fer des de l'Oficina de Turisme.

L'exposició Cavalls i Poder, ara a Roda de Ter

14 de desembre de 2013. El Museu Arqueològic de l'Esquerda (Roda de Ter), juntament amb el Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida i la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, organitzen l'exposició al voltant del món del cavall en època ibèrica. Del 14 de desembre al 17 de març, romandrà visitable al propi Museu Arqueològic de l'Esquerda (Roda de Ter). Per meu informació cliqueu aquí: Cavalls a l'Esquerda

Dia de la Ciència

Dijous 21 de novembre. Amb motiu del Dia de la Ciència a les escoles, promogut per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, Emili Junyent ha impartit una conferència a l’IES Maria Rúbies de Lleida, amb el títol “La Fortalesa dels Vilars d’Arbeca i la guerra  entre els ibers”.

Alerta que vénen. La Guerra Ibèrica. Cap de Setmana Ibèric 2013

Cap de Setmana Ibèric 2013: Presentació d'Alfredo Gimeno de Tierraquemada

Cap de Setmana Ibèric, 5 i 6 d’octubre de 2013

La Fortalesa dels Vilars d’Arbeca

Alerta que vénen. La Guerra Ibèrica 

Aquests dissabte i diumenge, 5 i 6 d’octubre, s’ha celebrat amb gran èxit de públic el Cap de Setmana Ibèric, enguany dedicat a la guerra antiga.

Vilars a la Jornada sobre criteris arquitectònics d’intervenció en jaciments arqueològics

13 de novembre de 2013. La Fortalesa dels Vilars present en la II Jornada tècnica de formació per als membres de les Comissions Territorials del Patrimoni Cultural de Catalunya. “Criteris d’intervenció arquitectònics en Jaciments Arqueològics”.

Visita dels membres de ANC Segrià a Vilars

Diumenge 10 de novembre. Els amics i amigues de l’assemblea Nacional Catalana de Lleida-Segrià han vistat aquest diumenge la Fortalesa. Un cel mig ennuvolat i un mestral, que ha agafat embranzida a mida que avançava el matí, no han estat obstacle per una llarga passejada per la fortificació. Emili Junyent ha explicat la Fortalesa i els treballs que s’estan portan a terme actualment i que es desenvoluparan fins a finals de mes: excavació del barri est (Vilars 0) i dels espais productius situats al voltant de l’espai central (Vilars II) i a l’interior del pou-cisterna (Vilars IV).

La Fortalesa a la Guia de fortificacions de Catalunya de Gemma Cardona

L’editorial Cossetània acaba de publicar una guia de fortificacions de Catalunya i a l’itinerari de la Plana de Lleida, juntament amb Balaguer, ciutat andalusina i el Turó de la Seu Vella de Lleida, apareix la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca.

V Festa del Cavall i VI Taller d'Arqueologia

27 d'octubre de 2013. Unes 300 persones s'han reunit avui a la Fortalesa per gaudir de la Festa del cavall, i per a participar del taller d'arqueologia organitzat conjuntament entre el Grup d'Investigació Prehistòrica i l'Associació d'Amics de Vilars. La jornada ha gaudit d'un temps excel·lent i s'ha desenvolupat amb normalitat on, nens i adults han pogut participar, per un dia i en primera persona, en les excavacions a la Fortalesa

Visita institucional a la Fortalesa

Visita a l'excavació

Divendres 4 d’octubre. El Delegat del Govern, Ramón Farré, i el Director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Josep Borell, visiten la Fortalesa dels Vilars.

Reunió Internacional Molins i mòlta al Mediterrani occidental durant l’edat del ferro

Aquí us deixem un resum de les principals aportacions realitzades durant la Reunió Internacional Molins i mòlta al Mediterrani occidental durant l’edat del ferro, celebrada a Arbeca els passats 27 i 28 de setembre.

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia