aHome / Activitats / ..Notícies des de la Fortalesa. / 20è Cap de Setmana Ibèric

20è Cap de Setmana Ibèric

20è Cap de Setmana Ibèric

Com cada any pel primer cap de setmana d’octubre (3 i 4) es presenta una gran oportunitat per conèixer com era la gent de les nostres terres fa més de 2.200 anys. El Cap de Setmana Ibèric és l’esdeveniment anual de la Ruta dels Ibers més important i que atrau més visitants als jaciments ibèrics de tot Catalunya. Es tracta d’una festa que retorna a la vida els vestigis de fa més de 2.000 anys, oferint un gran ventall d’activitats al voltant de la cultura ibèrica. A la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca podreu gaudir de visites guiades, tallers i exposicions durant tot el cap de setmana. Organitzen el Grup d'Investigació Prehistòrica, l'Associació Amics de Vilars i l'Ajuntament d'Arbeca.

Tots els anys s’escull un tema sobre el qual se centrarà aquesta gran festa. Aquest 20è Cap de Setmana Ibèric es dedicarà a mostrar com la societat ibèrica aprofitava els recursos naturals per qüestions de la vida quotidiana.

DISSABTE 3 

D’11 a 14 h. Visites guiades a càrrec d’arqueòlegs/es i guies de la Fortalesa.

13 h. Exposició comentada i tallers: «Plantes, roques i animals: l’explotació dels recursos de l’entorn a la Fortalesa d’Els Vilars». Servei de bar. El «Celler Els Vilars» oferirà una copa de vi.

DIUMENGE 4 

De 10 a 13 h. Visites guiades a càrrec d’arqueòlegs/es i guies de la Fortalesa. Exposició comentada: «Plantes, roques i animals: l’explotació dels recursos de l’entorn a la Fortalesa d’Els Vilars».

12 h. Presentació de l’exposició fotogràfica: «Destrosses, imatges i lliçons de l’aigua. De la rubinada al Glòria (2019-2020)». La mostra, fotografies i vídeos gravats amb drons, es podrà veure durant el mes d’octubre a Sala República, Arbeca.

13 h. Tast de plats amb productes de l’època dels ibers i dels excel·lents vins del «Celler els Vilars».

Organitzen: Associació Amics de Vilars, Ajuntament d’Arbeca i Grup Investigació Prehistòrica, UdL

Descarregueu aquí el programa complert d'activitats del 20è Cap de Setmana Ibèric a tota la Ruta dels Ibers.

  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valoració: 0/5 (0 votacions)

Gràcies per la teva valoració!

Ja havies valorat aquesta pàgina, només pots valorar una vegada!

La teva valoració ha canviat, gràcies per contribuir!

Connecta per valorar aquesta pàgina.

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia