aHome / Activitats / ..Notícies des de la Fortalesa. / Curs Teoricopràctic d'arqueologia Els Vilars 2015

Curs Teoricopràctic d'arqueologia Els Vilars 2015

Curs Teoricopràctic d'arqueologia Els Vilars 2015

Un any més, del 29 de juny al 10 de juliol del present any, es realitza a la Fortalesa dels Vilars, el Curs Teorico-pràctic d'arqueologia, en el marc de la Universitat d'Estiu de la UdL. Entreu aquí i descarregueu-vos el díptic informatiu i la butlleta d'inscripció. Teniu fins al 12 de juny per a reenviar-la:

elsvilars@historia.udl.cat

Us hi esperem a tots i totes!!!

Resum del curs: L’objectiu principal del curs és introduir els participants en el conjunt de tasques que comporta la recerca arqueològica sobre el terreny. La participació implica l’excavació pràctica i la formació en el conjunt de tasques del registre arqueològic: planimetria, rentatge, tria i classificació de materials. Integra igualment les tasques derivades del sistema de mostratge, tractament, tria i classificació de les mostres recuperades.
Aquest curs s’adreça especialment a l’alumnat d’Història amb interès per conèixer la metodologia arqueològica pràctica de camp, complement essencial de les classes bàsicament teòriques impartides en les aules universitàries. Així mateix, el curs està obert a totes les persones interessades en l’arqueologia en general o en la problemàtica arqueològica de la primera edat del ferro i el sorgiment i desenvolupament de la cultura ibèrica. Tot i així, en cas que la demanda del curs sigui superior a les places oferides, la selecció es farà en funció dels criteris establerts pel Grup d’Investigació Prehistòrica.

Coordinació: Emili Junyent Sánchez (Departament d’Història de la UdL)
Equip docent: Natàlia Alonso Martínez, Emili Junyent Sánchez, Joan B. López Melcion, Georgina Prats Ferrando, Joan Bernal Capdevila, Jordi Martínez Majoral, Ariadna Nieto Espinet i Sílvia Vila Moreiras, (Grup d’Investigació Prehistòrica de la UdL). 
Durada  80 hores lectives
Espai: Jaciment arqueològic de la Fortalesa d’Arbeca i Centre d’Arqueologia d’Arbeca (Les Garrigues)
Preu: 75€ (inclou l’allotjament i la manutenció).
Places: 15

PROGRAMA
La campanya Vilars 2015 se centrarà en els següents objectius concrets:
• Continuació de l’excavació estratigràfica de l’interior del recinte: barri est, les cases compreses entre la muralla i el carrer de circumval·lació, l’àrea dels forns a la zona 6 i l’espai central al sector 5 de la zona 7. 
Les classes teoricopràctiques tractaran el següent programa:
• El jaciment dels Vilars: visita comentada a la Fortalesa d’Arbeca.
• Els Vilars i el seu context historicoarqueològic: primera edat del ferro i època ibèrica.
• El sistema de registre arqueològic.
• La gestió del material ceràmic.
• La caracterització general del material ceràmic.
• Els estudis interdisciplinaris als Vilars: el tractament de mostres.
• La caracterització general del paleopaisatge i la paleoeconomia.

  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valoració: 0/5 (0 votacions)

Gràcies per la teva valoració!

Ja havies valorat aquesta pàgina, només pots valorar una vegada!

La teva valoració ha canviat, gràcies per contribuir!

Connecta per valorar aquesta pàgina.

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia