aHome / Activitats / ..Notícies des de la Fortalesa. / ÈXIT DEL CAP DE SETMANA IBÈRIC 2020

ÈXIT DEL CAP DE SETMANA IBÈRIC 2020

Vora de 400 persones van concòrrer aquest any en la 20a edició del Cap de Setmana Ibèric (3 i 4 d'octubre). Un èxit rotund a la vista de la situació de pandèmia actual, i des d'aquí el nostre agraïment a totes les persones que aquest cap de Setmana han visitat la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca i participat en les activitats programades. Associació Amics de Vilars, Ajuntament d’Arbeca i Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida (GIP) i els col·laboradors “Celler Vinya Els Vilars”, “Cooperativa Tres Cadires” i restaurant “La Placeta”, hem vista llargament recompensada la feina.

El dissabte, ventós i fred, es van acostar a la fortificació unes 75 valentes i valents i, el diumenge, festiu, solejat i agradable, van ser més de 300. Dolors Balaguer, Xavier Perelló, Josep Pau i els arqueòlegs Jordi Martínez i Emili Junyent, van acompanyar diferents grups explicant la Fortalesa, mentre els membres del GIP, Alba Castellano, Joan Bernal i Miguel Tarongi mostraven la petita exposició sobre els recursos de l’entorn de la fortificació explotats pels seus habitants. L’espectacular gravació d’un dron efectuada per “Bird Eye Works” de Vilars negat per l'aigua i algunes de les fotografies de l’exposició fotogràfica “Destrosses, imatges i lliçons de l’aigua. De la rubinada del Dana al Glòria (2019-20209) es van poder veure a la caseta de recepció i es podrà visitar a Arbeca a la Sala Marius Torres, on romandrà fins la Fira de Santa Caterina el proper mes de novembre.

Per cert, l'euga, creació de l'artista arbequí Ferran Moyà, ha parit i ja son tres les escultures, dos d'elles cavalls, l'animal emblemátic de la fortificació.Al restaurant “La Placeta” d’Arbeca vàrem poder gaudir del menú especial preparat amb motiu del “Cap de Setmana Ibèric”, que al jaciment ens havia presentat Rosa Mònico. Per la seva excel·lència, aquesta aventura gastronômica es mereix explorar la fórmula per a fer possible la seva continuïtat. Amb l’assessorament de l’especialista Natàlia Alonso, el chef Jaume Culleré ha ofert una interessantíssima creació gastronòmica, cuina de fusió, ibèrica i “nouvelle cuisine”, productes ibèrics (verdures, carns, llet, mel, condiments i espècies) elaborats i presentats des de la modernitat.

  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valoració: 0/5 (0 votacions)

Gràcies per la teva valoració!

Ja havies valorat aquesta pàgina, només pots valorar una vegada!

La teva valoració ha canviat, gràcies per contribuir!

Connecta per valorar aquesta pàgina.

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia