aHome / Activitats / ..Notícies des de la Fortalesa. / El Curs Teorico-pràctic d’Arqueologia i la XXIX Campanya d’Excavacions reben 113 sol·licituds

El Curs Teorico-pràctic d’Arqueologia i la XXIX Campanya d’Excavacions reben 113 sol·licituds

El proper dilluns comença el Curs d’Arqueologia a Els Vilars, Arbeca, aquest any amb overbooking de sol·licituds. El correu electrònic de la Fortalesa ha rebut 113 sol·licituds que opten a 15 places ja otorgades. Els 15 estudiants participants iniciaran el curs aquest proper dilluns. La gestió de tota la campanya i el curs s'ha realitzat des d'aquesta pàgina web, la qual ha obtingut un autèntic boom de visites arran de l'interès per venir a excavar. Podem dir que Vilars.cat i les xarxes socials han estat cabdals per aquest volum tan alt de demandes, netament superior al que rebiem en anys anteriors.

Entre l’1 i el 5 de juliol es desenvoluparà a la Fortalesa d’Arbeca el Curs Teòrico-pràctic d’Arqueologia i, a continuació, del 8 al 19, la XXIX Campanya d’Excavacions. El curs ofereix als participants una introducció a l’arqueologia de camp i a l’arqueologia de la primera edat del ferro i l’època ibèrica, i es desenvolupa dins del marc de la Universitat d’Estiu de la UdL, sota la direcció del Grup d’Investigació Prehistòrica i amb la col·laboració del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament d’Arbeca. La matrícula, que té un cost de 71 euros, inclou l’allotjament en un local de l’Ajuntament d’Arbeca i la manutenció en un restaurant de la localitat.

Les i els alumnes participaran en els treballs en l’interior i l’exterior del recinte (espais centrals, pou-cisterna i barri est), assumint tasques d’excavació, de registre, dibuix i gestió de materials arqueològics. El professor convidat, que s’incorpora enguany al professorat de la UdL en la part teòrica del curs, és Jaime Vives-Ferrándiz, del Servei d’Investigacions Prehistòriques de la Diputació de València, director de les excavacions de l’oppidum ibèric de La Bastida de les Alcusses (Moixent, País Valencià).

El passat dia 7 es tancà l’admissió de sol·licituds que aquest any ha duplicat pràcticament les xifres més altes de les edicions anteriors. 113 estudiants, 64 dones i 49 homes, de 23 universitats de l’Estat aspiraven a les 15 places ofertes. La procedència és molt diversa i a les 11 places sol·licitades per estudiants de la UdL s’afegeixen les grans universitats madrilenyes i barcelonines (UCM 13 i UAM 12; UB17 i UAB 10) i centres de tota la geografia espanyola: Alacant, Castilla-La Mancha, Extremadura, Jaén, Las Palmas de Gran Canaria, Málaga, Murcia, Osca, Oviedo, Salamanca, Santiago de Compostela, València, Valladolid, Zaragoza... L’assignació de les places combina criteris com: places reservades per a estudiants de la UdL, l’equilibri dones-homes, experiència, diversitat de procedència, relacions d’intercanvi amb altres equips investigadors.

  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valoració: 0/5 (0 votacions)

Gràcies per la teva valoració!

Ja havies valorat aquesta pàgina, només pots valorar una vegada!

La teva valoració ha canviat, gràcies per contribuir!

Connecta per valorar aquesta pàgina.

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia