aHome / Activitats / ..Notícies des de la Fortalesa. / El proper dissabte la Fortalesa dels Vilars d'Arbeca a TVE

El proper dissabte la Fortalesa dels Vilars d'Arbeca a TVE

El proper dissabte 17 de març a les 13, 20 hores aproximadament s’emet el programa d’arqueologia de TVE Arqueomanía. En aquesta ocasió, el desè capítol de la temporada inclou, a més de la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca, dos reportatges dedicats, el primer, al gran Museo Ibero de Jaén, dissenyat per Boris Micka i Arturo Ruiz i recentment inaugurat, després de quasi vint anys de polèmica, amb una despesa final de 27 milions d’euros; i el segon, a la cova-santuari amb pintures rupestres de Santimamiñe, Kortezubi, Bizkaia.

Manuel Pimentel, escriptor i editor, i la productora de documentals “La nave de Tharsis” s’han guanyat reconeixement i prestigi amb els seus programes de divulgació sobre els llocs més rellevants de l’arqueologia espanyola; entre els darrers emesos per Arqueomanía, destaquen els dedicats a La Bastida de Totana, Atapuerca, El Turuñuelo de Guareña, als neandertals, “La bahía del marfil”, a les villes romanes... Quan ell i el seu equip van gravar el capítol a Vilars el passat estiu, venien d’enregistrar “El espíritu melancólico del Lobo” en Ullastret, el principal jaciment ibèric de Catalunya, i no va decebre en absolut. Llavors Pimentel, en la crònica del rodatge que titulà el “Els Vilars, el corazón del guerrero” es va referir a la Fortalesa com “el mirlo blanco de la arqueología espanyola”.

‪http://arqueomania.es/

 
  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valoració: 0/5 (0 votacions)

Gràcies per la teva valoració!

Ja havies valorat aquesta pàgina, només pots valorar una vegada!

La teva valoració ha canviat, gràcies per contribuir!

Connecta per valorar aquesta pàgina.

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia