aHome / Activitats / ..Notícies des de la Fortalesa. / L'exposició "Cavalls i poder en el món ibèric" ara a Flix

L'exposició "Cavalls i poder en el món ibèric" ara a Flix

5 d'agost de 2013. Juntament amb el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre i l'Associació La Cana, el Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida i la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, organitzen l'exposició al voltant del món del cavall en època ibèrica. Del 2 al 29 de setembre romandrà visitable a Ca Don Ventura. Per meu informació cliqueu aquí: Cavalls a Flix

L’exposició, organitzada pel Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida i la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, amb la col·laboració dels principals museus de tot l’estat i els investigadors més rellevants, que han cedit imatges de les peces més significatives del Vicerectorat d’Activitats Culturals (UdL), el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Arbeca, l’Associació d’Amics de Vilars, l'Ajuntament de Tàrrega i el propi Museu Comarcal d'aquesta vila continua la seva calvalcada. En aquesta itinerància, d’un èxit rotund, ha estat clau la col·laboració del Consell Comarcal de les Garrigues, la Ruta dels Íbers del Museu d’Arqueologia de Catalunya i ArqueoXarxa.

Des de que va ser presentada a Arbeca a finals de 2009, i abans d’arribar ara a Tàrrega, ha passejat incansable i ha estat exhibida, primer a la comarca de les Garrigues  (Juncosa, Albagés, Albi, Castelldans, la Floresta, Espluga Calba, Juneda i Borges Blanques), i després a Lleida, Barcelona, Alcarrás, Olèrdola (Vilafranca del Penedès) i Gandía. Durant l’any 2012 ha estat exhibida al Museu del Turó de Ca n’Oliver (Cerdanyola del Vallès), Arles (Bouches-du-Rhône, França), Puig Castellar (Santa Coloma deGramanet), Banyoles, Ullastret, la Casa O'Connor d'Alcanar, el Museu Comarcal de l'Urgell-Tàrrega i, durant el present 2013 també al Museu de Valls.

En aquest trajecte, ara arriba a Flix, on s'exhibirà entre el 2 i el 29 de setembre de 2013, a Ca Don Ventura de Flix. A part el dia 6 de setembre, l'arqueozoòloga i investigadora del Grup d'investigació Prehistòrica, Ariadna Nieto Espinet, presentarà la conferència "Els Cavalls dels Ibers", al mateix Ca Don Ventura.

  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valoració: 0/5 (0 votacions)

Gràcies per la teva valoració!

Ja havies valorat aquesta pàgina, només pots valorar una vegada!

La teva valoració ha canviat, gràcies per contribuir!

Connecta per valorar aquesta pàgina.

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia