aHome / Activitats / ..Notícies des de la Fortalesa. / Més de 500 persones visiten la Fortalesa dels Vilars d'Arbeca durant el Cap de setmana Ibèric 2017

Més de 500 persones visiten la Fortalesa dels Vilars d'Arbeca durant el Cap de setmana Ibèric 2017

Aquest passat cap de setmana (14 i 15 d'octubre) va tenir lloc a la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca el Cap de Setmana Ibèric, dedicat enguany als “tresors líquids”, és a dir, la cervesa i el vi, la beguda dels ibers. Les visites guiades ofertes pels i les arqueòlogues de la Universitat de Lleida han permès, a les persones que ens han volgut acompanyar, recórrer la Fortalesa, els seus principals elements i la seva història, amb especial atenció a les excavacions efectuades aquest estiu i les dues principals novetats aportades al coneixement: primer, de l’urbanisme i les cases del barri sud-oest de la fase més antiga de la fortificació; i, segon, del sistema defensiu de Vilars I (700-550 ane).

El diumenge, les visites començaren puntuals a les 10h. Durant el matí, es podia veure, com mostren les fotografies, el pàrquing ple a vessar i tres grups visitant simultàniament la fortificació abans que a les 12 hores comences la conferència sobre “L’arqueologia de la cervesa i el vi”. Natàlia Alonso, professora de la Universitat de Lleida i codirectora de les excavacions, ha repassat l’origen d’aquestes begudes al Proper Orient i la seva propagació per la Mediterrània, així com les evidències arqueològiques de la seva producció i formes del seu consum a la península ibèrica en temps dels ibers i, concretament a la Fortalesa.
Posteriorment el “Celler del Vilars” va oferirun tast dels seus esplèndids vins i l’Associació d’Amics de Vilars un tast de la cervesa artesana “Fortalesa”, que es comercialitzarà properament.
Més de 500 persones durant els dos dies han participat en les activitats organitzades per l’Associació Amics de Vilars, la UdL, l’Ajuntament d’Arbeca i el Celler els Vilars.

  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valoració: 0/5 (0 votacions)

Gràcies per la teva valoració!

Ja havies valorat aquesta pàgina, només pots valorar una vegada!

La teva valoració ha canviat, gràcies per contribuir!

Connecta per valorar aquesta pàgina.

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia