aHome / Activitats / ..Notícies des de la Fortalesa. / Monuments de Catalunya

Monuments de Catalunya

L’editorial Viena Edicions acaba d’editar el llibre Monuments de Catalunya. Un recorregut pel nostre patrimoni cultural, de Daniel Romaní. El llibre es posà a la venda fa uns dies i es va distribuir promocionat pel diari Ara.

El periodista i escriptor Daniel Romaní va publicar en el diari ARA un seguit d’articles que van ser reconeguts amb el Premi Pica d’Estats; ara han estat recollits en forma de llibre. L’autor ens ofereix un singular recorregut –ell ha fet la tria- pel patrimoni cultural català que ens transporta des d’espectaculars jaciments arqueològics neolìtics com el Parc Arqueològic de les Mines de Gavà o ibèrics cas de la Fortalesa dels Vilars que mereix la portada, o de la ciutat ibérica d’Ullastret, fins a grans construccions de la revolució industrial, com la central hidroelèctrica de Capdella o la Colònia Sedó, passant per conjunts monumentals romans com Tarraco, emblemàtiques construccions medievals com Sant Pere de Roda, el monestir de Santa Maria de Ripoll o Santes Creus, i enlluernadores joies del modernisme, com el celler de Pinell de Brai, la Colònia Güell o el Cau Ferrat. Les terres de Lleida están ben representades i, a més dels esmentats, central de Capdella i Fortalesa dels Vilars, apareixen la catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell, el conjunt romànic de la Vall de Boí, el Castell de Mur, la Seu Vella de Lleida, la Roca dels Moros de Cogul, la Universitat de Cervera i el monestir de Valbona de les Monges.

  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valoració: 0/5 (0 votacions)

Gràcies per la teva valoració!

Ja havies valorat aquesta pàgina, només pots valorar una vegada!

La teva valoració ha canviat, gràcies per contribuir!

Connecta per valorar aquesta pàgina.

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia