aHome / Activitats / ..Notícies des de la Fortalesa. / Reunió de treball del projecte FECYT “La ciència no s’aprèn a la Xarxa: sobre el mètode científic a les aules de secundària”

Reunió de treball del projecte FECYT “La ciència no s’aprèn a la Xarxa: sobre el mètode científic a les aules de secundària”

Reunió en el campus Mundet*

4 de febrer de 2016. Campus Mundet, Universitat de Barcelona. 

El Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida (GIP, 2014SGR273 i HAR2012-36877), ha iniciat una col·laboració amb el grup de recerca Didàctica de la Història, la Geografia i altres ciències socials, DHIGECS, i el seu projecte finançat per la Caixa sobre recerca i innovació educativa. En el projecte col·laboren investigadors i investigadores de la Universitat de Barcelona, la Universitat de Lleida, la Universitat Autònoma de Madrid (Mikel Asensio, Laboratorio de Interpretación del Patrimonio, LIP).

Conflueixen, doncs, tres projectes i investigadors procedents de l’arqueologia, la didàctica de les ciències socials i del patrimoni i la divulgació científica. Entre els objectius, generar cultura científica de manera transversal, des de l’arqueologia i orientada a altres disciplines, i, a partir del mètode arqueològic, mostrar com la didàctica del objecte arriba on no arriba la xarxa... En el punt de partida i en col·laboració amb el Museu de Lleida, una unitat didàctica sobre l’aldea de l’edat del  bronze, Grup del Segre-Cinca II, de Genó (Aitona), un jaciment amb un registre micro-espacial excepcional, a partir de qual es pretén generar discurs i kids didàctics.

En una altra línia de treball,  l’aixecament 3D, la restitució virtual i aplicacions de la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca, en aquest cas, amb la col·laboració de Josep Ramon Casals.

* En la imatge de portada: Joan Sanmartí, Nayra Llonch, Emili Junyent, Pau Senra, Neus Sallés,  Carolina Martinub, Laia Coma, Tània Martínez, Victòria Lòpez, Joan Santacana, Fèlix Sandoval i Núria Gil. 

  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valoració: 0/5 (0 votacions)

Gràcies per la teva valoració!

Ja havies valorat aquesta pàgina, només pots valorar una vegada!

La teva valoració ha canviat, gràcies per contribuir!

Connecta per valorar aquesta pàgina.

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia