aHome / Activitats / ..Notícies des de la Fortalesa. / Treballant en una nova maqueta de la Fortalesa

Treballant en una nova maqueta de la Fortalesa

Preparant l’exposició sobre la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca que la propera primavera 2016 acollirà el Museu de Lleida, estem treballant en una nova maqueta. Com sempre, dibuixar, fer restitucions virtuals i, no diguem, materialitzar-les en fusta, posa a prova la fiabilitat de les hipòtesis. S’assembla a l’experiència de l’arqueologia experimental o a l’efecte d’un bon paral·lel etnogràfic: no prova que allò que proposem fos realment com diem, però demostra que, efectivament, podia haver estat  així o, en sentit contrari, ens avisa que no anem per bon camí. 

És un procés enriquidor i estimulant que, a més, ens ha fet entrar en un món que no coneixíem de la mà de la Lourdes Flotats i d’en Gerard Dago Jové, l’artista que esculpeix la fusta.

En Gerard és professor de fusteria a l’Institut Castell dels Templers de Lleida i la feina s’està realitzant amb els alumnes de formació professional al taller, seu de l’institut al Cami Vell d’Albatarrec s/n. Ha estat, com diem, descobrir un món, veure com afaiçona la fusta, com transmet l’estima per l’ofici d’artesà fuster, conèixer altres projectes com en “Gepetto, el Fuster de Copa d’Or” (2015), el seu interès pel disseny de mobles o la seva debilitat per les cadires en miniatura (exposició de la col·lecció Sala Templart, IES Castell dels Templers 2014. Us podeu fer una idea al seu blog: N’hi ha per llogar cadires.

  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valoració: 0/5 (0 votacions)

Gràcies per la teva valoració!

Ja havies valorat aquesta pàgina, només pots valorar una vegada!

La teva valoració ha canviat, gràcies per contribuir!

Connecta per valorar aquesta pàgina.

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia