aHome / Premsa / Tota la Premsa de la Fortalesa / Premsa 2016 / La Aventura del Saber de TVE arriba a la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca

La Aventura del Saber de TVE arriba a la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca

El proper dijous 28 d’abril, TV2 emetrà el primer capítol, “La Fortaleza insólita”,  d’una sèrie de quatre documentals gravats durant la passada tardor i els tres següents apareixeran en pantalla, successivament, els dies 5, 12 i 19 de maig.

Durant una setmana, un equip de Televisión Española amb el realitzador Adrián Paredes al capdavant, en col·laboració amb els membres del Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida, va gravar els documentals per la sèrie de El Túnel del Tiempo del programa de divulgació científica La Aventura del Saber.

 

La Aventura del Saber s’emet en horari matinal per la segona cadena de TVE, de dilluns a dijous a les 10 hores, des de inicis dels anys 90, gràcies a un conveni amb el Ministerio de Educación. Amb els seus més de 20 anys d’emissió és un dels programes de documentals amb més tradició i prestigi de la televisió estatal i, sense cap dubte, el més considerat en l’àmbit de l’arqueologia. Per la sèrie de documentals El Túnel del Tiempo han desfilat alguns dels jaciments arqueològics més prestigiosos i importants, com Los Millares (Santa Fé de Mondújar, Almeria), La Bastida de Totana (Totana, Murcia), Las Cogotas (Cardeñosa, Avila), Cabezo Redondo (Villena, Alacant), Numància (Garay, Sòria), Castro de Neixón (Boiro, A Coruña), Campo Lameiro (Pontevedra), Valencina de la Concepción (Sevilla), La Sarga (Alcoi, Alacant), El Pla de Petracos (Castell de Castells, Alacant), El pecio ibérico de Benissafua (Sant Lluis, Menorca), Illeta dels Banyets (El Campello, Alacant), Fenicios en la Bahía del Vélez (Málaga), La Almoloya (Pliego, Múrcia) i El Valle de Ambrona (Soria), entre altres. De Catalunya s’han emès capítols dedicats als jaciments neolítics de la Draga (Banyoles, Girona) i les Mines de Can Tintoré (Gavà, Barcelona). Ara la sèrie arriba a la fortalesa ibèrica dels Vilars d’Arbeca.

Aventura del Saber Gravació

Es dona la circumstància que l’emissió del capítols coincideix amb la inauguració el proper mes de maig al Museu de Lleida de l’exposició “La Fortalesa  ibèrica dels Vilars d’Arbeca. Terra, Aigua i Poder”.

 

  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valoració: 0/5 (0 votacions)

Gràcies per la teva valoració!

Ja havies valorat aquesta pàgina, només pots valorar una vegada!

La teva valoració ha canviat, gràcies per contribuir!

Connecta per valorar aquesta pàgina.

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia