aHome / Recerca / Grup d'Investigació Prehistòrica / Notícies del GIP / Gegants Immortals

Gegants Immortals

Gegants immortals

El proper diumenge 25 de novembre a les 10:30 del matí, els membres i companys del Grup d'Investigació Prehistòrica, Joan López i Andreu Moya, participaran en una xerrada-col·loqui al Santuari del Miracle (Riner) al voltant de les esteles i estatues-menhir durant la prehistòria. Us convidem a totes i tots a atansar-vos-hi i conèixer més d'aprop les descobertes al respecte.

En el marc del projecte que desenvolupa el Museu de Solsona Dicocesà i Comarcal: "Recuperació, restauració i estudi de diversos menhirs i estàtues-menhirs a Riner (Solsonès), Pinell (Solsonès), Pinós (Solsonès) i Cardona (Bages)", el proper diumenge dia 25 de novembre tindrà lloc al Santuari del Miracle (Riner) una xerrada-col·loqui sobre el tema: "Esteles i estàtues-menhir a la prehistòria: quan, com i per què", en la qual intervindran els membres del GIP: Joan B. López i Andreu Moya. En el decurs de l'acte es presentaran les 6 esteles i estàtues-menhir recuperades fins ara dels contextos d'abandonament en els quals es trobaven.
Cal felicitar la iniciativa de recuperar aquestes peces singulars, les quals contribuiran a enriquir el coneixement existent sobre la estatuaria megalítica catalana, el patrimoni arqueològic del Solsonès i aprofondir en l'estudi sobre el Grup escultòric de Serò, indentificat arran les excavacions efectuades l'any 2007 pel GIP en el jaciment homònim: un dolmen pirinenc construÏt amb estàtues-menhir reaprofitades, que formaven part d'un monument megalític anterior al 2800 cal. ANE.

  • Actualment 0 de 5 Estrelles.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valoració: 0/5 (0 votacions)

Gràcies per la teva valoració!

Ja havies valorat aquesta pàgina, només pots valorar una vegada!

La teva valoració ha canviat, gràcies per contribuir!

Connecta per valorar aquesta pàgina.

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia