aHome / Activitats / 13 Maig de 2013

13 Maig de 2013

13 de maig:

Avui ha estat el primer dia d'excavació, els objectius del dia han estat.

En primer lloc, fer un bon reconeixement i tasques de manteniment de les instal·lacions del jaciment.

(treure males herbes, canviar plàstics, inspeccionar els murs i l'estat de les restauracions i els drenatges, etc) 

En segon lloc, Preparació de la primera àrea d'intervenció, el pou-cisterna, l'excavació d'aquest espai resultarà complexa i entretinguda per diverses raons.

Hem de considerar que el pou encara funciona i el nivell d'aigua freàtica flueix actualment a una cota superior, l'extracció de la terra, fang i aigua des de l'interior del pou-cisterna amb una profunditat d'uns 7 metres i finalment la complexitat i lentitud  d'excavació que comportarà,  per tal d'obtindre una bona documentació i lectura estratigràfica.

Tot i els reptes metodològics que ens planteja aquesta intervenció, l'entusiasme i motivació es col·lectiu i pensem que pot oferir resultats molt interessant.

La curiositat del Dia: A mig mati realitza'n les tasques de manteniment del jaciment ha aparegut, en una de les estances, una bonica polsera de bronze ibèrica, que la pluja dels últims dies ha tret en superfície. 

Anirem informant dels progressos de la campanya, Us animem a seguir-nos!

a

 

 

 

Etiquetes

Arxiu

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia