aHome / Opina / Escriu aquí els teus comentaris o preguntes.

Escriu aquí els teus comentaris o preguntes.

« 
Assumpte anterior
|
|
Següent assumpte
 »
Autor Missatge

06 octubre 2020

No pot ser, que despres de tot, aqui tampoc hi hagui una publicació completa del material trobat. Quina es la cultura material documentada al jaciment en les seves fases?

08 agost 2020

He intentado hacer la visita virtual como preparación a la visita presencial que tengo prevista para mañana y me he encontrado con que las imágenes de los paneles informativos son en muy baja resolución y por lo tanto imposibles de leer. ¿Tanto costaba hacerlo bien?

28 maig 2018

La visita als Vilars va ser fenomenal, amb un servei de guia fantàstic. L'única cosa que, en la meva opinió, pot millorar és el servei d'acollida al visitant. Per poder veure l'audiovisual a mode d'introducció t'has de desplaçar a Arbeca, a l'oficina de Turisme. Per arribar des de Bellpuig no vam veure cap cartell per poder arribar-hi. Seria genial una bona senyalització i que a més que ho informéssiu a la web ja que a més l'edifici modernista val la pena veure'l. L'espai feia més de funció de botiga que de centre d'informació a més que la persona que ens va atendre, molt correcta i amable, va incidir més en la compra de productes que posar-nos una mica en situació del que ens trobaríem als Vilars. L'audiovisual, al meu criteri, molt clar en el seu contingut,però, en la seva projecció podria millorar; l'espai te massa llum, la projecció no està ben quadrada amb el suport ja que sobresurt pels costats i el lloc on es projecta està just al costat de la porta, fet que pot distreure't si entra gent. És per aquest motiu, i segur que ho heu valorat, que poder fer aquesta acollida i projecció al mateix recinte del jaciment seria ideal. Moltes gràcies per l'atenció i espero que aquest feedback us sigui útil.

02 abril 2018

Hola,
dies enrere vàrem assistir a una visita guiada al jaciment. Al grup hi havia diversos infants als que se'ls va fer difícil seguir les explicacions i es van dedicar a molestar a la resta de grup davant la passivitat dels pares i mares corresponents ( i de la monitora, tot i que entenc que és difícil fer la visita i a més controlar els infants del grup). El tema és que els infants no van pagar per molestar i els adults sí que ho vam fer per ser molestats.
Potser esperar que les mares i pares es cuidin que els infants es comportin és massa... no sé. Potser un avís a l'hora d'iniciar la visita hagués estat bé, com també explicar que estàvem en un jaciment arqueològic de gran valor i el respecte per als murs i altres espais era necessari.
Potser es podrien organitzar visites específiques per a famílies, més adequades en contingut i temps als infants, i en les que, per descomptat, tothom pagués.
Cordialment,
Núria

21 juny 2017

Responent a:
"Jo pregunto quin problema hi ha de visitar la pagina sovint ??? doncs teniu un comentari vostre de Instagram q diu --- heu visitat la pagina moltes vegades -------i torno a repetir q passa molesta --- es important avisar de las vegades q visistas la pagina -- gracies x llegir al comentari -- molt bon dia -- !!"

Desconeixem aquesta problemàtica però mirarem d'averiguar per que es genera aquest missatge, si és de forma automàtica o ho podem eliminar

Moltes gràcies

Administrador web

18 juny 2017

Jo pregunto quin problema hi ha de visitar la pagina sovint ??? doncs teniu un comentari vostre de Instagram q diu --- heu visitat la pagina moltes vegades -------i torno a repetir q passa molesta --- es important avisar de las vegades q visistas la pagina -- gracies x llegir al comentari -- molt bon dia -- !! happy

16 maig 2017

Moltes gràcies pel teu missatge Lidia! Esperem veier-te aviat!

11 maig 2017

L'he visitada fa poc i em va agradar tant, no!, sorprendre tant i agradar tant!. L'he trobada tan interessant, especial i peculiar que he concençut a 27 companys/es per a visitar.la. Hi anirem el 27 de maig. Jo hi torno amb ganes de tornar a trepitjar aquell sol. Ja ens veurem de nou Vilars!!
<lídia

17 octubre 2016

Hola,
El dia 12 d'octubre al matí vam anar a veure la fortalesa i estava tancada, tot i que segons l'horari penjat a la porta del recinte hauria d'estar oberta.
El més desconcertant va ser que veiem un grup a dins que estava fent una visita guiada -o això semblava-.
Vam esperar una estona i res. A l'Oficina de Turisme d'Arbeca també els va estranyar que no estigués obert.
Dos persones més van haver de girar cua.
Estaria bé que s'informés correctament dels horaris i que si hi ha imprevistos, es fessin saber d'alguna manera (un cartell, comentar-ho a l'oficina del poble, a la pàgina web, Twitter...).
Gràcies.

Dolors

17 octubre 2016

Bon dia Juli!

En principi no té que haver-hi cap problema per a fer-la amb gós sempre que el portis degudament lligat.
Esperem veier-t'hi aviat!

Jordi Martínez (Co-Responsable de la web)

12 octubre 2016

Hola...!

Tenim previst fer-vos una visita per contemplar la fortalesa i voldria saber si es pot fer amb gos. No ho especifica en lloc.

Moltes gràcies i bona jornada.

JULI (Barcelona)

10 maig 2016

Disculpeu, sòc el responsable de la resposta anterior.
Emili Junyent

10 maig 2016

Resposta a la queixa sobre el servei de visites guiades
Estimats amics, gràcies per les vostres observacions, la valoració del jaciment i els ànims que ens transmitiu.
El servei d'atenció al públic depen de l'Ajuntament i a ells s'haurien de fer arribar els comentaris. Per part meva el rebotaré, tant a l'Ajuntament com a Turisme Arbeca. Com se sol dir en aquests casos, les crítiques ajuden a millorar. També us he de dir, a títol personal, que els comentaris que m'havien arribat fins ara sempre han estat positius, si be és cert, que feien més referència a la capacitat empàtica, a l'entusiasme que transmitien, que a les "habilitats idiomàtiques".

09 maig 2016


Hola bones,

Lamento informar-te que Vilars, a banda de les memòries entregades i consultables al servei de cultura de la diputació de Lleida, encara avui en dia no disposa de cap monografia o estudi centrat en una síntesi i caracterització del material ceràmic de les diferents fases, amb una evolució cronològica de més de 400 anys.
La recerca principal a la fortalesa sempre ha estat prioritària en la complexa tasca de la interpretació arquitectònica de les múltiples fases constructives superposades, organització urbanística, ús i evolució dels sistemes defensius, com el camp frisó, fossats, muralla, bastions i portes. Així com també l'arquitectura hidràulica amb el sistema de fossat inundable i el pou-cisterna.
S'hi ha realitzat publicacions d'estudis i síntesis a profunditat a nivell carpològic, palinològic, antracològic i faunístic per part dels diferents especialistes del GIP.
L'estudi de material ceràmic, tot i que és i ha sigut fonamental per l'estudi i comprensió de l'evolució de la fortalesa, ha estat sempre un material escadusser i molt fragmentari, mancat de grans dipòsits de materials amb formes i perfils complerts que en permetin una bona caracterització.
Durant l'excavació del Pou-Cisterna del centre de la fortalesa en la fase III s.IV a.n.e. Va proporcionar una enorme quantitat de material ceràmic, faunístic, carpològic i de quantitat d'objectes relacionats amb la vida quotidiana del món iber.
Actualment jo mateix, n'estic realitza'n l'estudi dels materials dins el marc de recerca de la meva tesi doctoral, espero publicar-ne resultats durant el pròxim curs acadèmic.
Paral·lelament Alba Castellano, membre del GIP, actualment realitza la seva tesina en la qual es publicarà una síntesi dels materials recuperats en la fase de Vilars II.

Atentament,

Joan Bernal Capdevila.

09 maig 2016

Abans de començar la visita se'ns va dir que la farien en castellà, perquè amb nosaltres s'havia d'afegir un grup que així ho havia demanat. Com que el grup no arribava.., la guia va decidir començar la visita, en català, que es l'idioma vehicular del grup que estàvem fins aquell molent; i tot molt bé, fins que al cap d'uns minuts de començar la visita, apareix el grup esperat, i automàticament es va canviar d'idioma tal com estava previst, la sorpresa va ser el nivell de castellà que tenia la guia. Absolutament i rotundament insuficient per fer de guia, el nivell de la visita va caure estrepitosament i es va convertir en una visita de mínims, perquè la guia estava més pendent de l'idioma que en les explicacions en si.
Com a activitat turística que sou, esteu a primera línia per donar la imatge que en aquest país es treballa bé, si us plau, tingueu en compte aquests matisos, crec que la qualitat és molt, molt important, i en aquest cas no va ser un bon exemple. Si nosaltres que som de casa ens vam emportar una imatge deplorable, no vull saber la imatge que es va portar el grup (no català) que ens acompanyava.
Em va encantar l'indret i la impressionant fortalesa, la gran feina que s'ha fet per desenterrar-la, una gran troballa. Ànim!!

19 abril 2016

Bon dia,
Soc estudiant i veient les publicacions realitzades sobre la fortalessa no he pogut trobar cap sobre la cultura material del poblat, especialment sobre les ceràmiques ibèriques de les fases més documentades. Teniu previst fer-ne alguna publicació? Gràcies.
Joan

28 setembre 2015

Bona tarda Laia,

No cal inscriure's previament. Les entrades son gratuïtes i només s'han de pagar les consumicions.

T'esperem

Jordi Martínez

25 setembre 2015

Voldria saber si cal inscriure's prèviament a les activitats del cap de setmana ibèric (3 i 4 d'octubre 2015). Gràcies,
Laia

02 abril 2015

Hola, estaria bé que a l'horari detallessiu si és obert o no els dies de setmana santa. Volíem venir demà (divendres), però després de veure els horaris hem interpretat que seria tancat... o potser no, però davant del dubte dessistim. Suposo que és una informació que també interessaria a més gent.

Alex Net

Moderat per: Joan Bernal

05 octubre 2012

-

La Fortalesa Porta Oest Camp Frisó Façana Est Fossat Doble Fossa i Basses Primer Fossat Rampa Fortificada Accés Nord Porta Nord Recinte Cultural Vilars II Casa Vilars 0 Casa del Ferrer Vilars II Urbanisme interior Porta Oest i Torre Claveguera Pou Central Testimoni Porta Est Casa de Vilars I Web de Vilars Cases Carrers Pou Camp frisó Torres Portes Muralla Fossat Accés porta Nord Recinte cultual Centre poder Món simbòlic Economia